A Vitamór Kertészeti Kft. 2003 szeptemberében alakult. A társaság jelenleg 310 ha földterületen gazdálkodik. Az ültetvényeikben korszerű, integrált gyümölcstermesztés folyik, a saját belső szabályozás szerinti nyomonkövethetőség biztosított. Az átlagos statisztikai létszám 26 fő, a szezonmunkákban azonban további 200-220 főt alkalmaznak, alkalmi munkavállalóként.

A társaság elsődleges célja, hogy a térségben található élelmiszer-feldolgozó üzemek számára és a friss gyümölcs forgalmazására kiváló minőségű almát, meggyet és kajszit állítson elő. További célja, a prémium minőségű meggy és cseresznye termesztése, hosszú szüreti időszakot lehetővé tevő fajtasorral, hazai és export piacra, és a helyi lakosság foglalkoztatásának növelése.

A Vitamór Kertészeti Kft. meggy ültetvényei 220-240 m tengerszint feletti magasságon találhatók. A talaj típusa Ramann-féle barna erdőtalaj és ennek homok szövetű változata. Jellemzője a könnyű mechanikai összetétel. A terület klímája a Dunántúl dombvidéki területeire jellemző kiegyenlített, mérsékelten kontinentális.

A termesztés kritikus pontja a talajok fizikai félesége és vízháztartása. A 200 m feletti magasság, valamint a Vértes és a Bakony vonulatainak védő hatása miatt a tél végi és tavaszi fagyok kockázata minimális. A kiváló termőhelyi adottságok mellett az ültetvények öntözhetőségének lehetősége biztosítja az intenzív ültetvények jó gyümölcsminőségét.

A Vitamór Kertészeti Kft. Magyarország egyik legnagyobb Hungarikum termék előállításához szükséges alapanyag szolgáltató üzemét működteti, mely folyamatos fejlesztései és beruházásai nyomán kiváló minőségű termékekkel elégíti ki a fogyasztói igényeket és látja el a meggyfelhasználói piac egyre bővülő rétegeit. 

Napi 40 tonna exportképes meggyet tudnak szállítani. A preventív növényvédelem biztosítja, hogy a forgalmazott meggy betegségektől és kártevőktől mentes.

A folyamatosan változó piaci követelményekhez való alkalmazkodás és a gazdasági környezet is megköveteli a fajtaválaszték folyamatos korszerűsítését, az új, nagy áruértékű és biztonságosan termő fajták termesztésbe állítását.

A fajon belüli fajtaarányok, a rövid érési időszak és a betakaríthatóság szempontjából a gyümölcstermesztés fajtahasználata korszerűsítést igényel. Szükséges az érési sor bővítése, illetve a jelenlegi érési időszakon belül a választék változatosabbá tétele. Valamennyi gyümölcsfajnál fontos a választék korszerűsítése, az új, perspektivikus külföldi fajták hazai adaptálása. Perspektivikusnak azok a gyümölcsfajták tekinthetőek, amelyek a külföldi tapasztalatok alapján nagy valószínűséggel hazánkban is jól teremnek és kiváló gyümölcstulajdonságokkal rendelkeznek.

A legsikeresebb feldolgozott termék a Hungarikum termék, melyet széles körben az alkoholos bonbon gyártásban használnak és konyakmeggyként egészben értékesítenek. Ma egész Európa területére is szállít és jelenleg a magyarországi bonbongyártó piac egyik fő ellátója.

A frissen szedett gyümölcs minőségi feldolgozásának további innovációjával a végtermék garantáltan a nemzetközi piacok egyik legkeresettebb termékévé válik.

A Vitamór Kertészeti Kft. a minőségi élelmiszerek forgalmazásában elkötelezett.

Az élelmiszerbiztonsággal és a különleges egyedi termékek alapanyagának előállításával hozzájárul az agrárium területén hungarikumként számon tartott mezőgazdasági termékek és élelmiszerek kiváló minőségben való forgalomba hozatalához.

© Cerazus Hungária Kertészeti Kft.